Ялинка миру й перемоги

     Учнівський та трудовий колективи, батьківська громада Золочівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 напередодні зимових свят розпочали втілення проекту «Ялинка миру й перемоги» (керівник проекту - Олійник Н.В.) Даний проект пройшов у рамках волонтерської роботи «Фабрики перемоги».
     Здавна повелося, що від свята Миколая до Стрітеня – традиційне святкування обрядового зимового циклу. В Україні зимові свята, ось уже четвертий рік поспіль, проходять з гірким присмаком війни.
     Миколаївськиим ярмарком розпочалося святкування : солодке печиво, веселі медяники і всякі смаколики приготували діти з допомогою своїх батьків та учителів. Зібрані на ярмарку кошти перевели у Лисичанську ЗОШ № 8 для дітей, що переїхали з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей. Водночас зібрано теплі речі та передано дітям – біженцям. 
     На сам Миколаїв день, 19 грудня, учитель Олійник Наталія Володимирівна провела з педагогами школи майстер-клас по виготовленню ялинкових іграшок (голубів миру, ангеляток, ялиночок), якими згодом, разом із учнями, прикрасила вікна шкільної будівлі, виклавши велику Ялинку Миру. 
     Зимовою круговертю пролетіли Новорічні та Різдвяні свята. У період свят педагоги школи, батьківська громада неодноразово зустрічалися для спільної волонтерської роботи: ліпили вареники, готували передачі святкових дарунків для бійців АТО. 
     А ще зимові свята подарували зустріч з нашим випускником Романом Гринчишиним, який у даний час є добровольцем та виконує громадянський обов’язок біля Маріуполя. 
     Впродовж усього святкового періоду шкільний колектив прилучався до волонтерської роботи, відчуваючи причетність до загальнодержавних турбот. Постійний зв'язок із випускниками – воїнами АТО, співпраця із Золочів-SOS, громадською організацією «Подаруй солдату захист» є справами шкільної сім’ї допоки потрібна допомога. 
     9 лютого святкові заходи завершилися спільною шкільною колядою, яку організувала керівник вокального ансамблю «Калинонька» Кульба Галина Миколаївна. Гучно звучали слова «Нова радість стала…» як надія на краще у нашій державі – перемогу, мир, добробут. 
1
1
 

Немає коментарів:

Дописати коментар