Учитель - скульптор душі

     На основі свого досвіду вважаю, що спілкування є відмінною можливістю почерпнути нову та цікаву інформацію. В свою чергу проведення семінарів різноманітної тематики, як одного із способів спілкування, є потрібним та ефективним інструментарієм у роботі кожного педагога.
     Наприкінці першого місяця поточного року у нас в школі відбувся семінар молодих учителів зарубіжної літератури. Присутніми були молоді педагоги із Словінського НВК та Зозулівського НВК. Вела семінар методист РМК Паздзірська М.М..
     Учитель вищої категорії Галина Володимирівна Мошнікова презентувала урок у 6-А класі за оповіданням Дж. Лондона «Жага до життя». Шестикласники показали знання тексту твору, уміння мислити, чітко відповідати. На уроці п. Галина застосувала різноманітні форми та методи роботи. Вдало використала мультимедійну презентацію. 
     На думку присутніх цікавим був і мій урок у 10 класі за романом Л. Толстого «Анна Кареніна». Тема уроку «Суперечливість образу Анни» дала мені змогу поставити перед учнями проблемні питання, а також провести дискусійний діалог. Учні показали добрі знання тексту роману: зачитуючи цитати, характеризували Анну. Під час уроку я застосувала методи технології інтенсифікації навчання на основі опорних схем та знакових моделей, а також біоадекватну методику. Ефективно була проведена фізкультхвилинка (гімнастика зору), задано емоційнийнастрій уроку «Музичною прогулянкою у зиму», запропоновано кожному учню розмалювати антистресову розмальовку. 
     Також під час семінару я провела й майстер-клас, запрезентувавши присутнім використання біоадектованої методики навчання як однієї із складових здоров’язберігаючих технологій. Було проведено практичні вправи з учасниками семінару, а саме: картка настрою, валеологічна хвилинка, антистресова розмальовка. Молодим педагогам я розповіла про інструментарій біоадекватної методики: створення зони комфортного мислення, створення іміджу уроку звукового, зорового, тактильного, арома-іміджу. Акцентувала важливість цілісного мислення учня, що є природнім та комфортним для людини. 
     За філіжанкою кави пройшло обговорення заходів-занять семінару. Ось так з гарним настроєм та позитивними враженнями завершився районний семінар. 
1
 1

Немає коментарів:

Дописати коментар