Українські гени

     Золотим фондом нації є ті кращі уми, що виросли на народному грунті, напившись із цілющого джерела рідного краю. У всіх куточках світу живуть і працюють видатні особи – вихідці з України. Гордимося причетністю до української спільноти великих умів, виплеканих дитинством та юністю в українській землі. Та мріємо, щоб золоте гроно нації залишилось у рідній державі, не шукаючи «нової Атлантиди». 
     Творча думка, неординарність мислення, потужна праця – запорука кожного успіху. Ці якості виховуються з дитинства. Діти – майбутнє кожної нації. Розвинути здібність дитини, налаштувати на успіх, скерувати у правильне русло – спільне завдання сім’ї та школи. Ми повинні плекати таланти «як парость виноградної лози … пильно й неустанно».
     Сьогодні уже випускниця нашої школи Мартиняк Ірина – здібна та талановита учениця, творча особистість, працелюбна та наполеглива людина. Кожен день кропіткої праці, наповнений жагою до пізнання, приніс їй заслужений успіх, перемогу у багатьох конкурсах, предметних олімпіадах з хімії, географії, математики, фізики, історії, біології, англійської мови, інтелектуальних змаганнях. 
     Але найбільше Ірина захоплена світом хімії. Вона була неодноразовим призером різноманітних конкурсів, олімпіад з хімії районного та обласного рівнів. Дівчина захоплюється вирощенням кристалів. На зустрічі з учнями школи вона презентувала « чарівну казку самоцвітів». 
     Мартиняк Ірина взяла участь у міжнародному проекті-конкурсі для школярів «Кристали: отримання, структура, властивості», який проводився з метою популяризації хімічних знань і підтримки талановитих учнів, розвитку їхніх інтелектуальних здібностей, науково-дослідницьких навиків. 
     Департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації, Львівська обласна Мала академія наук та кафедра неорганічної хімії Львівського національного університету імені Івана Франка оголосили проведення щорічного Міжнародного конкурсу для школярів «Кристали: отримання, структура, властивості», який і був проведений в три етапи. У конкурсі брали участь учні 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів і вихованці позашкільних навчальних закладів Львівської області, а також школярі інших областей України, навчальних закладів Польщі, Німеччини й Португалії, Англії та інших країн, з якими укладено угоди. 
     У віковій групі 6-11 класи взяло участь 42 представники. Мартиняк Ірина захистила роботу «Барометр: шторм-глас» на двох мовах (українській та англійській) і стала переможцем конкурсу - І місце. Переможців конкурсу «Кристали: отримання, структура, властивості» нагородили дипломами, призами та преміями, а найкращі роботи були представлені доповідями на виїзній сесії Наукової ради НАН України «Неорганічна хімія», присвяченій Дню науки України. 
    Гордимося випускницею нашої школи Мартиняк Іриною: її талантом, наполегливістю, працьовитістю та цілеспрямованістю. Віримо, що саме вона поповнить когорту тих українців, якими гордитиметься держава, рідне місто, родина. 
1
1

Немає коментарів:

Дописати коментар