Основні завдання нашої школи та способи їх реалізації

     Основним завданням нашої школи є формування середовища, яке би сприяло збереженню здоров’я кожного учасника навчально-виховного процесу та забезпечувало би засади здорового способу життя. 
     Тут ми передбачаємо такі результати діяльності: 
     - Створення у школі середовища, яке би зберігало та зміцнювало духовно-моральне, фізичне та психічне здоров’я кожного учасника навчально-виховного процесу. 
     - Створення у школі оптимальних умов для рухової активності школярів (рекреаційні куточки) 
     - Створення єдиної системи просвітницької роботу з профілактики ВІЛ/СНІДу у формі цікавих проектів. 
     - Запровадження контрольованого питного режиму для учнів середньої та старшої ланки 
     - Організація та проведення у рамках туристсько-краєзнавчої роботи, сходження на гори Карпат. 
     Комплексна програма «Здоров’я» у нашій школі складається з таких компонентів: валеологічна освіта, фізичне виховання, шкільна медична служба, харчування учнів, шкільна психологічна служба, соціальна служба, інформаційно-технічна служба, участь у діяльності школи батьків та громадськості. 
     Ці компоненти ми реалізуємо через наступні види діяльності: місячник безпеки руху, тижні правових знань, тижні туризму та краєзнавства, олімпійський тиждень, шкільні спортивні свята, місячник довкілля, оздоровлення учнів, робота з батьками, проекти, спрямовані на пропаганду здорового способу життя та багато інших. 
     Здоров’язбережувальні технології впроваджуємо з допомогою: обов’язкових фізкультхвилинок на уроках; організації на перевах активного відпочинку; тренінгових форм роботи як на уроках, так і у виховній позаурочній роботі; уроків - екскурсій; уроків - чайних церемоній; просвітницьких проектів.

Немає коментарів:

Дописати коментар